TjardaAl van kinds af aan is Tjarda bezig geweest met muziek.
Op haar 6e jaar ging zijn bij een kindertoneel-/musicalgroepje, waarna zij zich op haar 12e aansloot bij Jeugd Theater School Zuid Holland waarmee ze door het land toerde.
Op haar 13e ging zij pianolessen volgen en er was geen talentenjacht of playbackshow waar ze níet aan meedeed. Op een enkele overwinning na viel ze toch vaak buiten de boot door haar ‘vreemde (niet mainstream) muziekkeuzes’.
Toen Tjarda 17 was ging ze zich interesseren voor het folk- en fantasywereldje in Nederland, waarna ze al snel verslingerd raakte aan de klanken van de harp. Daarmee had Tjarda eindelijk haar genre gevonden! Na enkele jaren als luisteraar besloot Tjarda in 2009 het podium op te gaan met haar eigen folkband World of Stone. Al snel daarop volgde haar rol als leadzangeres in de melodische metalband Buxom Prime. Omdat aan alle goede dingen een einde moet komen stopten beide bands enkele jaren later, waarna Tjarda in 2014 besloot een soloproject te starten met de naam ‘Tjarda’.
En dat is waar u nu aangekomen bent.

Kort probeerde Tjarda nog haar soloproject als de band Alis Foy neer te zetten, maar al snel kwam ze erachter dat solo voor haar toch de beste keuze was.
Op 21 maart 2015 kwam haar eerste EP Wolf Child uit. De volledige opbrengst van deze EP wordt gedoneerd aan 2 natuur- en diergerichte goede doelen, omdat Tjarda het behoud van de natuur en het dierenwelzijn wereldwijd heel belangrijk vind.
21 maart 2016 kwam haar eerste videoclip Ostara’s Golden Sky uit. En nu, in mei 2016, komt haar eerste volledige album uit, met enkele gastmuzikanten van hoge kwaliteit.

Naast haar soloproject is Tjarda regelmatig actief als gastharpiste bij de band SeeD Pagan Folk.
Enkele festivals waar Tjarda in het verleden heeft mogen staan zijn: Castlefest, de Elf Fantasy Fair, FantasiaFest de Lindenhorst, Samenloop voor Hoop en het door World of Stone georganiseerde Teylingerfest.

Wolf Child

Live

CD's

Boek

  • Harpmeisje – Historische Jeugdroman door Tjarda van Leiden
  • Meer info

Ostara's Golden Sky

Agenda

  • Momenteel zijn er geen optredens gepland.