Tjarda

Historische Jeugdroman door Tjarda van Leiden

Kate was heel erg bang geworden, ze liet haar mand vallen en zette het op een lopen. Ze rende het plein af, regelrecht naar huis, ze haastte zich naar binnen en schoof de grendel voor de deur. Uitgeput en doodsbang liet ze zich op een stoel vallen en barstte in tranen uit. Achter haar klonk een piepklein stemmetje, ‘Wat is er gebeurd mamma?’

Het Ierse dorpsmeisje Lucy verliest op jonge leeftijd haar ouders en wordt in huis genomen door de agressieve broer van haar vader. Na jaren van kwelling, angst en onzekerheid, gaat Lucy op zoek naar de familie van haar moeder, bekend als zigeuners, het reizende volk. Onderweg leert ze mensen te vertrouwen, wordt haar vertrouwen geschonden en moet ze weer opnieuw leren vertrouwen. Zou ze haar familie ooit terug vinden? En zou zij ook de gave hebben om de harp zo prachtig te bespelen als haar moeder deed?

Harpmeisje vertelt een prachtig en aangrijpend verhaal, dat zich afspeelt in het middeleeuwse Ierland. Spanning, plezier, romantiek en tranen wisselen elkaar in de goede verhouding af. Ook de nodige historische informatie ontbreekt niet. Een bijzondere debuut roman van deze jonge schrijfster.

2010 / ISBN 9789085706403 / hardcover / 184 pagina's

€ 15,00

Little Match Seller

Agenda

  • Momenteel zijn er geen optredens gepland.